Zoek een wijn

Errázuriz Don Maximiano

Verkoopprijs: € 57,50
Korting
Bedrag BTW€ 9,98
Standaard prijs:
Beschrijving

De wijngaarden voor Don Maximiano liggen in de Aconcagua Vallei. De wijnstokken voor de Cabernet Sauvignon druiven zijn in 1978 en in 1993 geplant en Petit Verdot in 1999. De meeste wijngaarden zijn gelegen op heuvels in de noord-noordoostelijke richting. Speciale technieken maken het mogelijk om de rijpheid van de druiven te identificeren en elk perceel apart te oogsten wanneer de druiven de perfecte rijpheid hebben bereikt om geoogst te worden. 75% Cabernet Sauvignon, 12% Carmenère, 8% Petit Verdot, 5% Malbec
Errazuriz Don Maximiano valt op door zijn heldere paars rode kleur. De wijn toont aroma's van vers fruit, zoals frambozen, cassis en rode bessen. Naast deze fruitige tonen zijn er ook subtiele geuren van zwarte peper en kruidnagel aanwezig. Deze rode wijn smaakt fris, fruitig en beschikt over lichte kruidtonen van kruidnagel, kaneel en een vleugje peper. Al met al maakt dit de Don Maximiano tot een complexe, elegante en subtiele rode wijn. Geniet van deze wijn in combinatie met runderfilet met mooie sauzen, lamsrack, diverse pasta's, rood vlees en Camembert.
Achter ieder meesterwerk staat een visie. Don Maximiano is de ultieme uiting van deze visie en een eerbetoon aan de markante oprichter van Viña Errazuriz. De wijn wordt gemaakt van de allerbeste Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Malbec en Carmenère druiven van Errazuriz. Een tijdloze wijn die wereldwijd erkenning krijgt van bijvoorbeeld Robert Parker, Wine Spectator en Wine Enthusiast!

Land
Chili
Het land waar de wijn is gemaakt.
Wijnhuis
Viña Errázuriz
Wijnhuis waar de wijn is gemaakt.
Wijn soort
rood
Soort wijn, bijv; rood of witte wijn
Jaartal wijn
2008
Het jaartal wanneer de wijn is gemaakt.