Zoek een wijn

Errázuriz Aconcagua Costa Sauvignon Blanc

Verkoopprijs: € 13,95
Korting
Bedrag BTW
Standaard prijs:
Beschrijving

De druiven voor deze Sauvignon Blanc zijn afkomstig van de Manzanar wijngaard op 12 kilometer afstand van de Stille Oceaan. De wijnstokken zijn geplant op een hoogte die varieert tussen de 100 en 200 meter boven de zeespiegel. De grond, die 30-40 cm diep is, heeft een klei-leem textuur en is gelegen op een lage rots van vulkanische oorsprong en leisteen. Regenval komt vooral veel voor in de wintermaanden, terwijl de zomerdagen matig warm zijn met 's ochtends mist en een koele bries in de middag.

De druiven worden in de ochtend met de hand geplukt en in dozen van 14 kilo naar de winery vervoerd. Daar worden ze ontsteelt, gekneusd en geperst. Om het aromatische potentieel te beschermen, wordt het sap koud gefermenteerd op roestvrijstalen tanks van 12-15 ºC met behulp van gist, dat speciaal geselecteerd is om aroma's te ontwikkelen bij lage temperaturen. Elke stap in het proces wordt zorgvuldig genomen, zo wordt contact van de druiven of het sap met zuurstof vermeden voor het behoud van de fruitige en frisse aroma's. Het sap wordt 3 maanden op het fijne droesem bewaard om de zachte textuur en volle smaak van de wijn te ontwikkelen.

Elegante witte wijn. Bleekgele kleur met groene tinten. Aroma's van citrus, grapefruit en passievrucht en subtiele hints van kruiden. Een wijn met lichte minerale tonen en een mooie zuurgraad die de wijn zijn frisheid geeft.

Heerlijk in combinatie met Aziatische gerechten en asperges.

Land
Chili
Het land waar de wijn is gemaakt.
Wijnhuis
Viña Errázuriz
Wijnhuis waar de wijn is gemaakt.
Wijn soort
wit
Soort wijn, bijv; rood of witte wijn
Jaartal wijn
2014
Het jaartal wanneer de wijn is gemaakt.